Luxepitabar geopend aan Zuid: “Binnen het jaar willen we er nog zes vestigingen bij”

Pitabars komen en gaan, maar de nieuwe in de Vlaanderenstraat is toch de moeite waard om even bij stil te staan. Je kan er ‘luxekebabs’ krijgen, met brood, vlees en groenten van hoge kwaliteit. Vandaar de naam Q’bap, kort voor quality kebab. Binnen het jaar wil de oprichter - dezelfde man achter kipketen Belchicken – zes andere vestigingen openen in, rond en voorbij Gent.

Het verhaal van Q’bap begint met een simpele pitabar in Ledeberg, bijna dertig jaar geleden. Tien jaar erna begon de uitbater, Ismail, met een groothandel in pitavlees. Intussen levert hij hiermee aan meer dan driehonderd pitabars, verspreid over België, Nederland aan Duitsland. Acht jaar geleden startte de Gentenaar ook nog Belchicken, een keten gefocust op gefrituurde kip dat nu bijna veertig vestigingen telt. Maar met Q’bap keert hij terug naar het begin: kebab.Of beter gezegd: hij schakelt een versnelling hoger, want in Q’bap draait het om hoogstaande pita. Gemaakt met ambachtelijk vlees, brood en groenten, allemaal van topkwaliteit. Dus zonder kunstmatige stoffen of bewaarmiddelen. “Bovendien komt alles van Belgische producenten. Dat alles zorgt ervoor dat de kebabs wat duurder uitslaan dan in de gewone pitabar. Voor een pita met lamsvlees en kalf betaal je hier 7,90 euro, voor een pita met kip 7,40 euro. Daarnaast kan je ook durum, schotels en salades.” Zoals een gewone pitabar dus, maar dan op een hoger niveau.


Vandaar de turquoise, stoffen stoelen en de gouden accenten. “Om de kwaliteit te verzekeren, zetten we ook maar één spit lam-kalf en één spit kip op elke dag. Op is op. Binnenkort komt er ook eenspit met Zwitserse kaas bij, ongezien in de kebabwereld.” De vrouw van Ismail spreekt daarom graag van een ‘evolutie of zelfs een revolutie binnen de kebabwereld’. De eerste vestiging werd dit weekend geopend voor vrienden en dinsdag voor het grote publiek. De bedoeling is opnieuw om snel te groeien. “Binnen het jaar willen we nog zes, zeven andere vestigingen openen van Q’bap. In en rond Gent maar ook daarbuiten. Zoals we met Belchicken hebben gedaan.”

Bron: https://www.hln.be/gent/luxepitabar-geopend-aan-zuid-binnen-het-jaar-willen-we-er-nog-zes-vestiginge...

De eerste Q'bap in Gent. © Jill Dhondt