Luxepitabar geopend aan Zuid: “Binnen het jaar willen we er nog zes vestigingen bij”
Pitabars komen en gaan, maar de nieuwe in de Vlaanderenstraat is toch de
moeite waard om even bij stil te staan. Je kan er ‘luxekebabs’ krijgen,
met brood, vlees en groenten van hoge kwaliteit. Vandaar de naam Q’bap,
kort voor quality kebab. Binnen het jaar wil de oprichter - dezelfde
man achter kipketen Belchicken – zes andere vestigingen openen in, rond
en voorbij Gent.
Het
verhaal van Q’bap begint met een simpele pitabar in Ledeberg, bijna
dertig jaar geleden. Tien jaar erna begon de uitbater, Ismail, met een
groothandel in pitavlees. Intussen levert hij hiermee aan meer dan
driehonderd pitabars, verspreid over België, Nederland aan Duitsland.
Acht jaar geleden startte de Gentenaar ook nog Belchicken, een keten
gefocust op gefrituurde kip dat nu bijna veertig vestigingen telt. Maar
met Q’bap keert hij terug naar het begin: kebab.
Of beter gezegd: hij schakelt een versnelling hoger, want in Q’bap draait het om hoogstaande pita. Gemaakt met ambachtelijk vlees, brood en groenten, allemaal van topkwaliteit. Dus zonder kunstmatige stoffen of bewaarmiddelen. “Bovendien komt alles van Belgische producenten. Dat alles zorgt ervoor dat de kebabs wat duurder uitslaan dan in de gewone pitabar. Voor een pita met lamsvlees en kalf betaal je hier 7,90 euro, voor een pita met kip 7,40 euro. Daarnaast kan je ook durum, schotels en salades.” Zoals een gewone pitabar dus, maar dan op een hoger niveau.
Vandaar
de turquoise, stoffen stoelen en de gouden accenten. “Om de kwaliteit
te verzekeren, zetten we ook maar één spit lam-kalf en één spit kip op
elke dag. Op is op. Binnenkort komt er ook eenspit met Zwitserse kaas
bij, ongezien in de kebabwereld.” De vrouw van Ismail spreekt daarom
graag van een ‘evolutie of zelfs een revolutie binnen de kebabwereld’.
De eerste vestiging werd dit weekend geopend voor vrienden en dinsdag
voor het grote publiek. De bedoeling is opnieuw om snel te groeien.
“Binnen het jaar willen we nog zes, zeven andere vestigingen openen van
Q’bap. In en rond Gent maar ook daarbuiten. Zoals we met Belchicken
hebben gedaan.”
Bron: https://www.hln.be/gent/luxepitabar-geopend-aan-zuid-binnen-het-jaar-willen-we-er-nog-zes-vestiginge...
De eerste Q'bap in Gent. © Jill Dhondt